1/15
definitief ontwerp voor een landschapsbureau
De opdracht was een ontwerp voor een landschapsbureau voor 10 personen.
De noden van iedere medewerker van dit bedrijf vereisen directe onderlinge communicatie en flexibile samenwerking wat maakt dat een landschapsbureau onontbeerlijk is. De uitdaging was evenwel het vinden van een meer gematigde vorm van open bureaus om de nadelen van het landschapsbureau te temperen.
Elk bureau is in dit ontwerp afgesloten tot op ooghoogte. De conische scheidingswanden zijn voorzien van openingen ter hoogte van het werkblad en, qua afwerking, van geluiddempende vilt. Elke kantoorbediende werkt aan eenzelfde grote tafel die (visueel) bestaat uit een groot opaal en lichtdoorlatend glazen blad dat doorheen de scheidingswanden loopt.
Onder de mezzanine, op de begane grond, zou een foyer komen en ook een multifunctionele ruimte.